Zengővárkonyi Szelet

  Zengővárkonyi Szelet: egy finom és
könnyű sütemény, amit egyenesen az ősi magyar konyhából örököltünk. A nevét
Magyarország dél-dunántúli régiójában található Zengővárkony faluról kapta,
ahol hagyományosan készítették ezt a mennyei édességet. Az elkészítése
egyszerű, de az íze annál gazdagabb. Első lépésben egy könnyű tészta készül,
amelynek alapját liszt, tojás, cukor és zsír alkotja. Ezt tepsibe terítjük,
majd bekenjük lekvárral vagy túróval. A tetejét díszíthetjük dióval,
mazsolával vagy más kedvenc gyümölccsel is. Miután a sütemény összeállt,
bekerül a sütőbe és aranybarna színre sül. Amikor kihűlt, szeletekre vágjuk
és már tálalhatjuk is. A Zengővárkonyi Szelet remek választás desszertnek
akár hétköznapi ebéd után, akár ünnepi alkalomra. Összességében tehát
elmondható, hogy a Zengővárkonyi Szelet egy igazi magyar klasszikus, amelyet
érdemes kipróbálni és megismerni azoknak is, akik még nem találkoztak vele. A
finom ízélmény garantált!