A zöld paradicsom
érlelése üvegben egy nagyszerű módja annak, hogy meghosszabbítsuk a
paradicsom szezonját és élvezhessük az egészséges és finom paradicsomokat
egész évben. Ehhez csak néhány egyszerű lépést kell követnünk. 1. Először is
válasszunk ki olyan zöld paradicsomokat, amelyek még nem teljesen értek meg,
de már elértek egy bizonyos méretet és érettnek tűnnek. 2. Mossuk meg
alaposan a paradicsomokat, majd vágjuk fel őket kisebb darabokra vagy hagyjuk
egészben, attól függően, hogy milyen módon szeretnénk felhasználni őket
később. 3. Töltsük az üvegeket a zöld paradicsomokkal, hagyva egy kis helyet
a tetején. 4. Készítsünk egy sóoldatot (kb. 1 liter vízhez 30-40 gramm só),
majd öntsük rá az üvegekbe a paradicsomokra úgy, hogy teljesen ellepje őket.
5. Zárjuk le az üvegeket szorosan, majd helyezzük őket egy sötét és hűvös
helyre legalább egy hétig érlelésre. 6. Idővel a zöld paradicsomok lassan
megérik és átalakulnak finom és ízletes paradicsommá. Ezzel a módszerrel
könnyedén élvezhetjük az egészséges és finom paradicsomokat bármikor a évben,
akár salátákhoz, szószokhoz vagy más ételkészítéshez használva. Ne
feledkezzünk meg arról sem, hogy fontos az üvegek sterilizálása és az érlelés
során figyeljünk arra, hogy ne legyen penész vagy rothadás az üvegekben. Így
garantáltan jó minőségű zöld paradicsomunk lesz télen is!