Ahogy
beköszönt a hideg idő, és a kertünkben található zöldségek lassan elfogytak,
elérkezik a savanyúság készítésének ideje. A Zöld Paradicsom Savanyúság
Télire egy remek választás, ha szeretnénk télen is élvezni a friss ízeket. Az
első lépés az alapanyagok beszerzése. Szükség lesz zöld paradicsomra,
fokhagymára, paprikára, uborkára, répára és káposztára. Fontos, hogy minőségi
és friss zöldségeket válasszunk. Miután megvannak az alapanyagok,
elkezdhetjük a savanyúság készítését. Először is mossuk meg alaposan a
zöldségeket, majd vágjuk őket kisebb darabokra. Adjunk hozzá sót és keverjük
össze alaposan. Ezután jön az ecetes lé elkészítése. Forraljunk fel ecetet,
vizet és cukrot egy lábosban, majd hagyjuk kihűlni. Öntsük rá a zöldségekre
és keverjük össze. Végül töltsük üvegekbe a savanyúságot és tegyük el télire.
Ha minden jól ment, néhány hét múlva már élvezhetjük is az ízletes Zöld
Paradicsom Savanyúságot. Összességében tehát a Zöld Paradicsom Savanyúság
Télire egy egyszerű és finom módja annak, hogy télen is friss ízeket
élvezhessünk. Próbáljátok ki ti is otthon!
