Zöldparadicsom Lekvár

  A zöldparadicsom
lekvár egy igazán különleges és finom finomság, ami sokak számára ismeretlen
lehet. Pedig ez a lekvár igazi ízexpedíció, tele van frissességgel és
zamattal. Ha még nem kóstoltad, mindenképp próbáld ki! Először is, mi is
pontosan a zöldparadicsom lekvár? A zöldparadicsom egy olyan zöldség, amit
általában sós ételekhez használunk, de kevesen tudják, hogy remek alapanyag
lehet édes finomságokhoz is. A zöldparadicsom lekvár egy olyan édesített befőtt,
amit friss vagy fagyasztott zöldparadicsomból készítenek el. Hogyan
készíthetjük el otthon ezt az ínycsiklandó lekvárt? Első lépésként gyűjtsünk
össze jó minőségű, érett zöldparadicsomot. Mossuk meg alaposan, majd vágjuk
apró darabokra. Egy lábasban keverjük össze a paradicsomot cukorral és
citromlével, majd főzzük lassú tűzön addig, amíg a paradicsom megpuhul és
besűrűsödik. Ha elkészült a lekvárunk, töltsük üvegekbe és hagyjuk kihűlni
teljesen. Ezután tároljuk hűvös helyen, és élvezzük az ízeket akár pirítósra
kenve vagy desszertekben is felhasználva. A zöldparadicsom lekvár igazi
különlegesség lehet a reggelik során vagy akár ajándékba is adhatjuk
szeretteinknek. Merészkedj ki az ismert receptek határain túl és próbáld ki
ezt az izgalmas ízkombinációt!