Zöldparadicsom Télire

 A
zöldparadicsom télire való tartósítása egy nagyszerű módja annak, hogy nyári
termésből egész évben élvezhessük a friss zöldségeket. A zöldparadicsomoknak
nem csak finomaknak kell lenniük, de egészségeseknek is, ezért fontos, hogy
megfelelő módon tároljuk őket. Az első lépés az, hogy válasszunk ki
egészséges és érett zöldparadicsomokat. A legjobb minőségű termésből
készítjük a zöldparadicsom szószát vagy lekvárját. Ehhez először mossuk meg
alaposan a paradicsomokat, majd vágjuk apró darabokra. Ezután forraljuk fel
egy fazékban a paradicsomot, és adjunk hozzá sót, cukrot és ízlés szerint
fűszereket. Miután elkészült a zöldparadicsom szósz vagy lekvár, töltögessük
üvegekbe és forraljuk le őket. Fontos, hogy a tisztított üvegekben ne
maradjon levegő, ezért préseljük össze jól a paradicsomot az üvegben. Ha
leforrtuk az üvegeket, hagyjuk őket kihűlni és tároljuk őket sötét helyen.
Ezáltal egész télen élvezhetjük a friss zöldparadicsom ízét és vitaminjait. A
zöldparadicsom télire való tartósítása nemcsak praktikus megoldás az egész
évben nyers zöldségfogyasztáshoz, de pénzt is spórolhatunk vele az üzletekben
kapható drága konzervek helyett. Ne feledkezzünk meg viszont arról sem, hogy
csak egészséges és érett zöldparadicsomokat használjunk a tartósításhoz!