A császárgalóca
  egy igazán különleges és finom növény, melyet étkezésre is lehet használni. A
  receptek száma szinte végtelen, így mindenkinek lehetősége van kipróbálni
  valami újat és izgalmasat a konyhában. Az egyik legnépszerűbb császárgalóca
  recept a császárgalóca krémleves. Ehhez először meg kell tisztítani a
  császárgalócát, majd zöldség alaplevet vagy húsalaplevet kell főzni vele.
  Ezután botmixerrel pépesíteni, ízlés szerint fűszerezni és tejszínnel vagy tejföllel
  krémesíteni. Ha szeretnénk még gazdagabb ízeket elérni, akár pirított
  mandulával vagy pirított bacon darabokkal is megszórhatjuk. Egy másik finom
  császárgalóca recept a császárgalóca saláta. Ehhez a császárgalócát meg kell
  főzni és lecsepegtetni, majd összekeverni olívaolajjal, citromlével, sóval és
  borssal. Ezt követően bátran lehet hozzáadni más zöldségeket vagy akár sajtot
  is. Végül pedig érdemes megemlíteni a császárgalóca pite lehetőségét is.
  Ehhez a pitét tésztával kell kibélelni, majd rátenni a tisztított és
  feldarabolt császárgalócát. Ezt követően jöhetnek az extra hozzávalók, mint
  például tojás vagy sajt. A végeredmény egy egyszerű, mégis nagyszerű fogás
  lesz. Összességében a császárgalóca rendkívül sokoldalú növény, mely többféle
  módon felhasználható az ételkészítés során. Így bárki könnyedén kipróbálhatja
  ezt az izgalmas alapanyagot otthon is, és garantáltan új kedvenc fogást talál
  magának.
